Ovenschotel van vis met ontbijtspek

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-01-2003

Dit recept stond in een huis aan huisblaadje het is heel lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 zalmfilets,
2 kabeljauwfilet, samen ongv. 600 gr.
8 plakken ontbijtspek,
4 plakken kaas naar keuze,
wat uienringen,
1 klein blikje tomatenpure,
1 theel.marjolein of marjoraan,
1 klein bekertje creme fraiche 125ml.,
Viskruiden naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven.

Bereidingswijze

Leg in een met olijfolie ingesmeerde ovenschotel de plakken ontbijtspek daar bovenop de met kruiden ingesmeerde vis filets. Leg op de vis de plakken kaas met daarboven op de uiringen. Meng de marjolein met de tomatenpure en creme fraiche en verdeel dit mengsel over de uiringen. 25 min. in een voorverwarmde oven op 200gr.is het heerlijk gaar.

Serveertip

Lekker met een frisse salade en een aardappelgerecht of rijst.

Laatste reacties

ndewitb avatar
ndewitb 16-10-2007

Hoi,Hoi, Ghislaine, Ik heb je recept meegenomen, lijkt me heerlijk. Dank je wel!!. Groetjes, Nelleke.

valerieg avatar
valerieg 06-01-2005

Dit is een makkelijk en heerlijk recept. Je kunt er weinig of niets aan verprutsen en het is werkelijk verrukkelijk. Echt een aanrader. Bedankt Ghislaine! Valerie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten