baklava

  • Turks,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2003

baklava wordt veel gebruikt als nagrecht maar ook als het suikerfeest is. het is een erg zoet gebakje met erg veel suikerstroop erin.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250gr bloem, snufje zout, 190gr boter,2eieren,2eetlepels water,250 gr gehakte walnoten, 100 gr bruine suiker,100 suiker,125gr lichte vloeibare honing,4 eetlepels water,1eetlepel citroensap, bloem om op uit te rollen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een kom,koele handen,boterhampapier,koelkast,pan,deegroller,springvormschaal,

Voorbereiding

Bloem met zout in een kom doen, 65 g boter in vlokjes erover verdelen. met koele handen een kruimeldeeg ervan maken.stuk voor stuk de eieren en druppelgewijs het water erdoorheen kneden, van het deeg een bal vormen en die op boterhampapier bedenkt 30 minuten in de koelkast laten rust.intussen voor de vulling de overige 125 g boter in een pan verwarmen en dan de gehakte walnoten en bruine suiker erdoor roeren tot de suiker is opgelost. nu een ander pannetje de 100 g suiker met de honing zolang verwarmen tot ook deze suiker is opgelost, vervolgens het citroensap erdoor roeren.

Bereidingswijze

Daarna het deeg op een met bloem bestoven werkblad zo dun mogelijk uitrollen en er rondjes van 20 cm doorsnee uitsteken.de eerste deegplak in een evengrote springvorm doen en iets van de notenvulling erop strijken, daarop weer een deegplak leggen,weer notenvulling enz. tot vulling en deegplakken op zijn.de bovenste laag moet een deegplak zijn,de helft van de honingsuikermengsel nu uit de baklava gieten en die in en voorverwarmde over van 180 graden (gasstand 3) 35 min. bakken.
de bklava uit de vorm halen en op een schaal laten intrekken,en regelmatig begieten met de honingsiroop,die eruit lekt.

Serveertip

serveren met gewone of groene thee zonder suiker,

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten