Verschillende Marinades

  • Internationaal,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-01-2003

6 VERSCHILLENDE MARINADES VOOR VLEES EN GEVOGELTE.

Deel dit recept

Ingrediënten
***ITALIAANSE MARINADE:
4 el olijfolie,4 el rode of witte wijn,4 el sinaaasappelsap,een handvol fijngesneden verse kruiden(tijm,basilicum,rozemarijn,peterselie).
***CHINESE MARINADE:
3 cm geraspte gemberwortel,4 gesnipperde lente-uitjes,4 el sojasaus,2 el honing,2 geplette steranijsvruchtjes.
***ZUIDOOST-AZIATISCHE MARINADE:
125 ml vissaus,4 el sake of wodka,1 el chili-olie.
***VIETNAMESE MARINADE:
4 el vissaus,4 el mirin,1 el sesamolie,5 cm geraspte gemberwortel.
***GEMBERMARINADE:
2 el pindaolie,2 cm geraspte gemberwortel,1 el wodka, 2 tl 5-kruidenmengsel,1 tl zeezoutvlokken,1 el chili-olie.
***GELE MAROKKAANSE MARINADE:
1/2 tl gemberpoeder,2 tl saffraanpoeder,een snufje komijn(eventueel) 2 el olijfolie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe bij alle marinades de ingredienten in een ondiepe schaal,roer ze met een vork en voeg het hoofdingredient toe.Laat dit minstens een halfuur trekken,of zet de schaal afgedekt een nacht in de koelkast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tips_en_nog_wat avatar
tips_en_nog_wat 30-04-2003

beste smuller. heerlijk al die marinades. ik ga ze dit weekend uit proberen. bvd tips_en_nog_wat groetjes van frank.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten