1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Chocolade Amandeltaart

Chocolade Amandeltaart

Door: henrilevison

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2003

Ingrediënten


200 gr. amandelen
200 gr. pure chocolade
200 gr. kristalsuiker
200 gr. roomboter
50 gr. bloem
? tl bakpoeder
6 eieren
1 e; olijfolie
poedersuiker


Verder heb je nodig


Taartvorm 25 cm
Oven
Stevige lepel
+ wat standaard dingetjes


Torta Caprese di Cioccolate e Mandorle
Een overheerlijk dessert !!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Laat de boter op een laag vuur smelten, in een kookpan
2. Week de amandelen 5 a 10 min. in heet water en ontvel deze dan.
3. Scheid het eiwit en het eigeel.
4. Verwarm de oven voor op 180?C.

Bereidingswijze

1. Doe de chocolade bij de gesmolten boter en laat deze ook smelten (laag vuurtje)
2. Hak de ontvelde amandelen in stukken (grof).
3. Klop het kristalsuiker door de eierdooiers to een gelijkmatige massa. Schep er vervolgens de bloem, ghet bakpoeder, den gesmolten chocolade (en boter) en de amandelen door.
4. Klop vervolgens het eiwit stijf en schep het door het beslag. Vet vervolgens de taartvorm in, met de olijfolie, en giet het beslag in de vorm.
4. Laat de gevulde taartvorm nu een 30-tal minuten in de oven staan, tot het goed gerezen is.
5. Als laatste moet men de taart even laten afkoelen op een rooster, om er dan de poedersuiker overheen te strooien.

Eet smakelijk !

Serveertip

Lekker met een kopje koffie, of thee



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top