1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. rijstevla

rijstevla

  • Regionaal, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2003

Ingrediënten 6 personen


Voor het beslag:halve dl.melk,2 eieren,3 gr.gist.100gr.bloem,10gr boter.50 gr.basterdsuiker.beetje zout.Voor de rijstebrij1ltr melk.150 gr.rijst.beetje zout.60 gr.suiker 2 eieren.zakje vanillesuiker.


Verder heb je nodig


Pannen oven


Originele limburgse vlaai

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Melk lauw maken en de gist erdoor roeren.boter smelten,suiker eieren en bloem er bij,dan de melk met gist en dan het deeg kneden.de melk met de rijst opzetten en laten koken tot het een mooie dikke pap is,beetje zout erbij,en de suiker,dan de eidooiers door de warme pap roeren.gas uitdraaien,de eiwitten stijf kloppen en voorzichtig erdoor scheppen.doe vervolgens het beslagin de bakvorm en erbovenop de rijstebrij.oven voorverwarmen en de vla bakken op 200gr gedurende30min.eventueel een gedeelte van de tijdde rijst afdekken met papier,zodat hij niet verbrandt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elmarelmar3


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elmarelmar3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top