1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Kaasfondue
  6. Kaasfondue

Kaasfondue

Door: bijtanja

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2003

Ingrediënten 4 personen


- 1 teen knoflook
- 3 dl droge, witte wijn
- optioneel een klein theelepeltje citroensap
- 300 gram geraspte Emmenthaler
- 300 gram geraspte Gruyere
- een klein glaasje Kirsch
- een lepel maizena
- vers geraspte nootmuskaat
- peper
- stokbrood.


Verder heb je nodig


Een caquelon, een rechaud met spiritisbrander, een houten lepel met een gat er in (te vervangen door een vork)

Kaasfondue
Kaasfondue
Kaasfondue
Kaasfondue
Kaasfondue
Kaasfondue

Dit is de kaasfondue zoals mijn moeder die met regelmaat maakt. Het geheim voor een goed resultaat? Kirsch uiteraard en "achtjes draaien" met een vork.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de teen knoflook doormidden en wrijf met een stuk de caquelon goed in. Giet de wijn er in en verhit dit op het fornuis, maar laat het niet aan de kook komen. Voeg nu een klein drupje citroensap toe (men zegt dat door het gebruik van de citroensap de kaas zich beter kan binden met de wijn). Doe de geraspte kaas er bij en roer goed met een vork of een houten lepel met een gaatje. "Achtjes draaien," riep mijn moeder altijd als ik moest roeren. Dus gewoon achtjes maken met je vork in de pan. Meng de maizena met de kirsch en maak daar een mooi papje van. Voeg dat papje toe en blijf roeren, roeren, roeren. Voeg zelf geraspte nootmuskaat en peper toe. Zet de caquelon op het rechaud.

Serveertip

Het liefst eet ik bij kaasfondue een tomatensalade en een groene salade (kropsla)en augurken.



Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top