Oudhollands appel- en ananasbeignets

  • Nederlands, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
  • 2 eieren

  • 3 dl melk

  • 250 g zelfrijzend bakmeel

  • 3 appels (goudrenetten of elstar)

  • 1/2 l blik ananasschijven

  • frituurolie

  • 50 g suiker

  • 1 eetl. kaneelpoeder
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Klop de eieren los met de helft van de melk. Roer het eimengsel met het zelfrijzend bakmeel tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in plakken van 1 1/2 cm. Laat de ananas goed uitlekken.

    Bereidingswijze

    Verhit de frituurolie tot 190?C, tot er een witte damp vanaf komt. Prik de appelplakken of ananasschijven aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Keer ze halverwege met de vork. Haal de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet, dat bekleed is met keukenpapier, goed uitlekken. Bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneelpoeder.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten