Hazenrugfilets met rode wijnsaus en mosterdpuree

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-01-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 - 6 hazenrugfilets (ca. 450 g)

  • 50 g boter

  • peper en zout

    Voor de saus:

  • 1 sjalotje

  • 25 g boter

  • 1 teentje knoflook

  • 1 dl rode wijn

  • 1/2 pot (2 dl) wildfond

  • 1 eetl. bessengelei, cranberrycompote of bosvruchtenjam

  • 1 eetl. geraspte pure chocolade

    Voor de mosterdpuree:

  • 500 g geschilde aardappels

  • zout

  • 1 dl melk of kookroom

  • 1 eetl. pittige mosterd

  • klontje boter
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Begin met de mosterdpuree. Kook de aardappelen met zout gaar. Giet ze af en maak er met de melk, mosterd en boter een luchtige puree van. Houd deze even warm. Pel en snipper het sjalotje voor de saus. Fruit het in de boter met het geperste teentje knoflook. Giet de rode wijn erbij en laat iets indampen. Voeg de wildfond toe en kook de saus in tot de gewenste dikte. Schep de bessengelei en chocolade erdoor.



    Bereidingswijze

    Verhit de boter. Leg de hazenrugfilets als het schuim van de boter wegtrekt in de pan en bak ze aan elke kant 3 - 4 minuten. Bestrooi ze met peper en zout. Serveer het gerecht op de borden. Leg op ieder bord een bergje mosterdpuree. Verdeel daarover de in mooie plakjes gesneden hazenrug en schep de saus erbij. Lekker met spruitjes, rode kool of gebakken appeltjes.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten