Mosselen met Indiase kruiden en zeekraal

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2003

Mosselen klaargemaakt op Indiase wijze

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gr. ui

40 gr. gemberwortel

5 gr. koriander, gedroogde

5 gr. komijn

5 gr. kurkuma

10 gr. zout

500 gr. tomaat

15 gr. koriander, verse

150 gr. katenspek

1 klont boter

100 gr. zeekraal

600 gr. mossel, gekookte

250 gr. noedel

100 gr. zeewier

0.1 l. bouillon

5 el. olijfolie

1 mespunt cayennepeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een anti-aanbak pan en voorverwarmde borden.

Voorbereiding

De ui snipperen, de gemberwortel schillen en fijnhakken. De tomaten ontvellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Wat olie in een anti-aanbakpan verwarmen tot lauwwarm. Gember, korianderpoeder, komijn, kurkuma, cayennepeper en zout toevoegen en de kruiden even laten aanzweten. De ui toevoegen, het vuur wat hoger zetten en het mengsel bakken tot de ui glazig is. De blokjes tomaat door het mengsel roeren en de pan van het vuur nemen. Het vers korianderblad toevoegen en het mengsel af laten koelen. De noedels in ruim water met wat zout beetgaar koken, uit laten lekken, er de boter doorroeren en warm houden. De zeekraal in koud water spoelen en in stukjes snijden. De mosseltjes even aanbakken in olie, de in stukjes gesneden katenspek toevoegen en even mee laten bakken. Roer wat van het kruiden/tomaatmengsel en de zeesla door de mosselen. Een kopje bouillon erbij schenken en alles met de deksel op de pan vijf minuten zachtjes doorverwarmen. De noedels over de voorverwarmde borden verdelen en de saus eromheen scheppen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten