
4 Goudreinetten (of andere appels naar smaak)
4 eetlepels bruine basterdsuiker
kaneel naar smaak
Wie wil er nu appelmoes uit blik als je dit eenmaal hebt geproefd?
Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en deel ze in vieren.
Was de appels, gooi het water weg. Zet de appels op in een pan met een heel klein beetje water zodat het geheel niet aan kan branden. Laat het op een zacht vuurtje in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Als de massa eenmaal zacht is kun je deze indien je dat wilt zeven. Zelf vind ik het lekker als er nog stukjes inzitten.
Voeg suiker en kaneel naar smaak toe.
ChezAMJ 03-09-2014
Eergisteren een paar potjes gemaakt. De dag erna was het nog lekkerder. Wordt zeker een vaste gast bij ons in de keuken.
johannesen 09-09-2005
meegenomen hoor.
orphan 19-05-2005
Neem van je mee.
Gaat vanavond appelmoes eten.
Lekker!!!!!!
Groetjes van suus
clasina1 07-09-2004
Zeer lekker. De helft van de suiker is voor mij genoeg, maar dat is persoonlijk natuurlijk.
Bedankt,
Carla