1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ossenhaas
  6. Ossenhaas uit de wok

Ossenhaas uit de wok

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-01-2003

Ingrediënten 4 personen


250 g ossenhaas
1 kleine ui 50 g peultjes 1/2 bakje shii-takes (paddestoelen) 1/2 rode paprika 1 struikje Shanghai paksoi 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olie 2-3 eetlepels oestersaus (versgemalen) zwarte peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ossenhaas in flinterdunne plakjes snijden. Ui pellen en in lengte in smalle partjes snijden. Peultjes schoonmaken. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden. Paprika in lange, smalle repen snijden. Paksoi wassen, droogslaan en in grove stukken snijden. Knoflook pellen.

Wok goed verhitten, 2 eetlepels olie over panbodem laten uitvloeien. Ossenhaas ca. 30 seconden al omscheppend rondom dichtschroeien. Vlees op bord scheppen. In wok rest van olie verhitten. Groenten ca. 3 minuten roerbakken. Knoflook boven wok uitpersen en ossenhaas door groenten scheppen. Oestersaus in wok schenken en geheel nog ca. 1 minuut door en door verwarmen. Op smaak brengen met zwarte peper. Serveren met witte rijst of nasi.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top