Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauw
  6. Tartaar van kabeljauw met jenever

Tartaar van kabeljauw met jenever

Door: nana_c

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2003

Ingrediënten 4 personen


200 g kabeljauwfilet
het sap van 1/2 limoen
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel fijngesneden bieslook
1/2 dl jenever van minstens 38%
1 dl room
peper en zout
gemalen koriander
4 takjes verse dille




Zeer speciaal hapje voor Valentijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De kabeljauw in fijne stukjes snijden en kruiden met peper en zout. Koriander en het sap van de halve limoen toevoegen. De jenever toevoegen, alsook de lepel olijfolie en de bieslook. Het geheel ongeveer 30 minuten laten marineren in de koelkast.

Intussen de room half opkloppen en op smaak brengen met een beetje jenever.

De gemarineerde kabeljauw in een cilindervorm op een koud bord dresseren. Afwerken met een takje dille en een eetlepel van de room-jenever dressing.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top