1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Aardappelsoep
  6. Aardappelsoep

Aardappelsoep

Door: kramer1274

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2003

Ingrediënten 4 personen


600 gr aardappelen{bloemig),1 ui,1 teentje knoflook,1 prei,2 wortels,30 gr boter,7,5 dl groentebouillon(instant)200 gr smeltkaas met kruiden,zout,peper,marjolein,nootmuskaat,4 sneetjes stokbrood.



IN PLAATS VAN UIEN,AARDAPPELSOEP.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappelen wassen,schillen en in blokjes snijden.De uien snipperen,de knoflook uitpersen.De prei in ringen snijden en de wotels in blokjes.De boter in een pan verhitten en de groente daarin smoren.De bouillon toevoegen en ca.15 min laten koken.2 el van de smeltkaas bewaren.De overige smeerkaas toevoegen en opwarmen.De soep op smaak brengen met zout,peper,marjolein en nootmuskaat.De sneetjes stokbrood roosteren en met de achtergehouden smeltkaas bestrijken.De soep in een vuurvaste schaal gieten het brood er in leggen en in de oven op 200 graden in ca. 5 min knapperig gratineren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top