1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Mosselen met Mon Chou boter uit de grill

Mosselen met Mon Chou boter uit de grill

Door: chantalernestina

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2003

Ingrediënten 2 personen


3 takjes peterselie, 1 pakje Mon Chou a 100 gram, 2 eetlepels zachte boter of margarine, 2 teentjes knoflook, 1 zak mosselen a 2 kg, 1 dl droge witte wijn, 1 pakje soepgroenten a 150 gram, witte peper, 1 citroen


Verder heb je nodig


Schuimspaan, vergiet, (mossel)pan


Lekker en gezond

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kopje peterselie heel fijn knippen. In kom doen: peterselie, Mon Chou en boter. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Goed door elkaar roeren. Mosselen onder koud stromend water een voor een schoonspoelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen. In grote pan doen: mosselen wijn en soepgroenten. Op hoog vuur met deksel op pan +- 8 min koken tot mosselen open zijn, af en toe omschudden. Met schuimspaan mosselen uit pan scheppen en in vergiet laten afkoelen. (kookvocht bewaren voor bijvoorbeeld vissoep)

Bereidingswijze

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen van elke mossel een schelphelft verwijderen. Iedere mossel dichtsmeren met MonChou boter. Schelpen op platte ovenvaste schaal rangschikken. Bestrooien met peper. In midden van grill mosselen in vijf minuten lichtbruin grilleren Citroen in plakjes snijden. Rest van Mon Chou boter in schaaltjes doen. Mosselen garneren met citroen. Mon Chou boter er apart bij geven.

Serveertip

Lekker met kropsla en stokbrood



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalernestina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top