1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Niertjes met sherrysaus

Niertjes met sherrysaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-01-2003

Ingrediënten 4 personen


-800 g varkensnieren
-1 ui (fijngehakt)
-2 tenen look (uitgeperst)
-zout en verse zwarte gemalen peper
-40 g boter
-1 laurierblaadje
-1 kruidnagel
-1/4 l warme vleesbouillon
-1/8 l droge sherry



Pittige snelle bereiding

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de niertjes in de lengte opensnijden en de kanalen en vet verwijderen
-goed uitspoelen onder de koude kraan
-daarna even in kokend water leggen
-de niertjes dan droogbetten en in reepjes snijden

Bereidingswijze

-in de hete boter de fijngehakte ui en knoflook glazig fruiten
-de niertjes, laurier en kruidnagen toevoegen
-goed mengen
-bloem erover strooien en weer roeren
-al roerend de bouillon en de sherry toevoegen
-deksel op de pan en de niertjes zacht stoven
-kruiden met peper en zout

Serveertip

Geef er droge rijst, aardappelpuree....bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top