1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Niertjes uit het pannetje

Niertjes uit het pannetje

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-01-2003

Ingrediënten 4 personen


-800 g varkensnieren
-4 uitjes
-40 g boter
-1/4 l warm water
-2 th lepels scherpe mosterd
-zout en versgemalen witte peper
-15 g bloem
-1/8 l witte droge wijn
-sap1/2 citroen
-wat bieslook



Pittig en eenvoudig met een mosterdsausje

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de nieren goed schoonmaken en in de legte opensnijden en de nierkanalen verwijderen
-even in kokend water leggen en dan afdrogen
-daarna in reepjes snijden
-hak de uien fijn

Bereidingswijze

-verhit in een vuurvaste schaal de boter en fruit de ui en niertjes hierin 10 min
-regelmatig keren en daarna met bloem bestuiven en alles goed dooreen roeren
-voeg het warme water en de wijn erbij
-laat even doorkoken
-mosterd,zout en peper erbij doen
-deksel op de schaal en alles 5 min zachtjes laten stoven
-naar smaak citroensap doorroeren en serveren met het fijngeknipte bieslook erover gestrooid

Serveertip

Geef er stokbrood bij



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top