Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. niertjes met mosterdsaus

niertjes met mosterdsaus

Door: a143839

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2003

Ingrediënten 4 personen


4 eetl zonnebloemolie,650-700 g lamsniertjes,2 sjalotten,3 dl witte wijn,3 eetl dijon mosterd,zout peper,citroensap,2 eetl gehakte verse peterselie;



Per persoon bevat 220 kalorieen per portie

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de niertjes in de lengte door en vewijder de harde kernen en stukjes vet,sjalotten zeer fijn snijden,

Bereidingswijze

Verhit de olie in een Braadpan en bak de niertjes in ongeveer 10 minuten op een laag vuur aan alle kanten even aan,uit de pan nemen en afgedekt op een schaal warmhouden,in de achtergebleven olie de sjalotten glazig bakken,maar niet kleuren,wijn in de pan schenken,met een houten lepel de aanbaksels van de bodem losroeren en op een hoog vuur laten inkoken tot nog 2/3 deel over is,pan van het vuur nemen,met een garde de mosterd door de wijnsaus kloppen en op smaak brengen met zout peper en enkele druppels citroensap en de helf van de peterselie,niertjes in de saus leggen en 1-2 minuten verwarmen,regelmatig roeren zodat ze aan alle kanten heet worden,

Serveertip

Op een vewarmde serveerschaal overdoen,met de rest van de peterselie bestrooien en onmiddelijk serveren;



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a143839
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top