Ajam Pangang

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-01-2003

Niks pakje of blikje; deze zelfmaak Ajam Pangang is zalig en super eenvoudig!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kipfilets
1 klontje (bak)boter
groot blikje tomatenpuree
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels hotketchup
2 theelepels sambal
1 teentje knoflook (uitgeperst)
1 potje atjar tjampoer
? kopje suiker
? kopje maizena
? liter water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kipfilets eventueel bestrooien met peper. Lekker bruin braden in boter. De gebraden kip met twee vorken in reepjes ?trekken".

Bereidingswijze

Tomatenpuree, ketjap, hotketchup, sambal, knoflook en suiker in een pan doen en laten koken totdat de suiker gesmolten is.
De ? liter water toevoegen. Atjar laten uitlekken en ook erbij doen. De gebraden kip-reepjes ook toevoegen. ? kopje maizena aanmaken met koud water en tot papje roeren. Al roerend in de saus doen.

Serveertip

Lekker met witte rijst. Kroepoek, Seroendeng, pikantjes etc. erbij! Klaar.

Eet smakelijk!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten