Gevulde runder-rollaadjes (Spaanse vinken)

  • Tsjechisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.



Waarom Spaans? Geen idee, want eigenlijk is dit een van de Tsjechische klassiekers. Zeker het proberen waard!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 lapjes rundvlees (uit b.v. dikke lende)

4 plakjes gerookte ontbijtspek

2 eieren

2 zoetzure augurken

1 flinke ui

1 tomaat (of tomatenketchup)

1 flinke knoflookteen

mosterd, paprikapoeder, versgemalen peper en zout

olie of boter (b.v. Croma vloeibaar)

ong. ? l bouillon (blokje) of verdunde vleesfond
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Brede braadpan, bindgaren

Voorbereiding

Laat je slager 4 dunne langwerpige runderlapjes te snijden (dikke lende is uitstekend), van min. 25x10 cm. Eieren hard koken en in lengte halveren, ui in 2 helften snijden, een helft in 4 langwerpige partjes snijden en de andere helft fijn snipperen, knoflook fijn hakken. Augurkjes in lengte halveren, tomaat in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

Besmeer de runderlapjes dun met mosterd, bestrooi ze met paprikapoeder en peper uit de molen, evt. wat zout maar wees voorzichtig ? ontbijtspek is vaak al flink zout. Beleg de lapjes met plakjes ontbijtspek, leg aan het (bredere) einde naast elkaar eihelften, partjes ui en halfjes augurk en rol ze op. Bind ze als pakketjes op met keukengaren (witte ijzergaren).

Braad de rollaadjes in een brede braadpan aan alle kanten bruin, draai het vuur lager en voeg er fijngesneden ui, tomaat, fijngehakte knoflook en een kopje bouillon aan toe. Laat de rollaadjes op een laag vuur braden met deksel op de pan, ongeveer 45 ? 60 minuten, regelmatig omkeren, tijdens het braden zo nodig wat bouillon toevoegen.
Haal de rollaadjes uit de pan, verwijder het bindgaren en leg ze in een voorverwarmde schaal. Wrijf (indien gewenst) braadvocht door een zeef, en kook het in tot gewenste dikte. Je kan een scheutje rode wijn toevoegen, je kan ook meer bouillon toevoegen en saus binden met een beetje meel (losgeroerd in een beetje water).

Serveertip

Serveren in een stuk, of (gedeeltelijk) in plakjes aansnijden, saus overheen.
Heel lekker met rijst, maar ook pasta of aardappelen smaken er lekker bij. Ik serveer erbij vaak gekookte sperziebonen, of sperziebonen in dille-room saus (recept op mijn pagina)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lmh-v avatar
lmh-v

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten