1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Arroz negro

Arroz negro

Door: llheks

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-01-2003

Ingrediënten 4 personen


Nodig voor vier :
500 g calamares (kleine inktvisjes met hun inktzakjes)
225 g uien
2 teentjes knoflook
200 g rijpe tomaten
1 rode paprika
1 rode peper
1 l visfumet
400 g langkorrelige rijst
olijfolie
zout
een zakje inkt
van inktvis (facultatief)



(Inktvis met zwarte rijst); Catalaans gerecht - bereidingstijd 30 min.; 4 pers.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De calamares wassen en leeghalen. De inktzakjes boven een recipient leegknijpen. Het vlees van de inktvisjes in stukjes snijden. De uien fijnsnijden en in olijfolie fruiten. De calamares toevoegen, kort stoven en de fijngehakte tomaten, paprika, peper en geperste knoflook in de pan bij de inktvisjes doen. Al roerende op groot vuur verwarmen, een lepel warme visfumet toevoegen, het vuur temperen en alles 10 minuten laten stoven op een klein vuur. De rijst en de rest van de fumet in de pan doen en alles langzaam aan de kook brengen. Kruiden met zout en de inkt door de mengeling roeren. Alles zo'n 15 minuten zachtjes laten sudderen tot de rijst gekookt maar nog goed stevig is. Enkele minuten laten rusten en opdienen met aioli.

Serveertip

Arroz negro is een Catalaans gerecht.

Aiolib/b> bereidt men door 4 knoflookteentjes met 1 eierdooier fijn te stampen en onder het vijzelen druppelsgewijs 2,5 dl olie en wat zout toe te voegen. Men kan ook de mixer gebruiken. Soms monteert men de saus door een lepel aardappelpuree toe te voegen.





Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top