1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Rijstmie met Szechuan-pepersaus

Rijstmie met Szechuan-pepersaus

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2003

Ingrediënten 4 personen


150 ml arachideolie

125 GR rauwe pinda's, zonder schil
2 theelepels Szechuan-peperkorrels
1 kleine ui, gehakt
2 knoflooktenen, geperst
300 ml vers gezette, sterke, warme Chinese of groene thee
2 eetlepels donkere sojasaus
1-2 eetlepels donkere sesamolie
5 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes
2 theelepels milde paprikapoeder
3-4 gedroogde,gespikkelde pepers
sap van I citroen

Rijstmiesalade:
250 gr selderijstengels
2 gekookte kipfilets
175 gr peultjes
250 g worteltjes, in dunne plakjes
6-8 groene slabladeren
250 g gedroogde rijstmie
1 bos verse koriander, gescheurd


Verder heb je nodig


Wok


Rijstmie is gedroogde mie verpakt in grote strengen. De mie is ongeveer 5 mm breed en is heel handig om altijd op voorraad te hebben. Szechuan-peperkorrels (Zonthoxy/um u/ons) zijn zeer geurig en zeer scherp, Ze zijn verkrijgbaar bij de toko of bij speciale kruiderijwinkels.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olie in een wok tot ca. 190 C, of totdat een stukje


brood in 40 seconden bruin is. Voeg pinda's en Szechuan-

peperkorrels toe en bak ze, al roerend, l ? minuut. Leeg de


pan in een metalen zeef boven een hittebestendige kom. (Dit

voorkomt dat de noten verder bakken en verbranden.)


Doe de inhoud van de zeef, samen met 2 eetlepels van de

bakolie in een foodprocessor, met ui, knoflook en de helft van


de warme thee. Draai dit tot een pasta. Voeg de rest van de

thee, de sojasaus, de sesamolie, de gember, het paprikapoeder,


de verkruimelde pepers en het citroensap toe en draai dit alles

tot een saus.

Haal de blaadjes van de selderij en bewaar ze. Trek de gekookte kipfilets in draadjes, of snijd ze in blokjes en snijd peulen,

worteltjes, selderijstengels en slabladeren in fijne plakjes. Doe


de kip en de groenten in een pan met kokend water en iets

zout. Kook alles 2 minuten, giet af en gooi het vocht weg.

Bereidingswijze

Schenk intussen kokend water over de mie en laat ze 3-4

minuten 'koken' totdat ze wit en stevig is. Giet af. Verhit ze vlak


voor het opdienen opnieuw met kokend water, giet dan snel af

en voeg ze toe aan de andere ingredienten.


Doe de mie in een kom, voeg groenten, kip en saus toe en

schep goed om. Bestrooi met de gescheurde koriander en achtergehouden selderijblaadjes.

Serveertip

Bestrooi met de gescheurde koriander en achtergehouden selderijblaadjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top