1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gesmoord varkensvlees met niertjes (China)

Gesmoord varkensvlees met niertjes (China)

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-01-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui
- 1 wortel
- 1/2 bosje lente
-uitjes
- 1 stukje knolselderij naar smaak
- 1/2 rode paprika
- 2 EL sesamolie
- 100 g gebruiksklare varkensniertjes in reepjes
- 200 g mager varkensvlees in reepjes
- 1/8 L vleesbouillon of vleesfond
- ca. 60 ml sojasaus
- ca. 80 ml witte wijn
- 1 EL pruimenwijn
-1 EL azijn
- 1/2 TL vijfkruidenpoeder
- 1/2 TL bruine suiker
- wat zout en versgemalen peper
- wat maiszetmeel om te binden



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: ca. 40 min. - ca. 610 kcal per portie - Serveren met groene lintmacaroni

Bereiding :
De groenten in ringen en reepjes snijden, De olie verhitten in de wok. Hierin de in reepjes gesneden niertjes roerbakken, dan uit de wok nemen en warm houden.

In de overgebleven olie het varkensvlees eveneens roerbakken. De groenten erbij doen, even meebakken, en de bouillon of fond en alle kruiden toevoegen.

Het geheel in ongeveer 20 minuten gaarsmoren. De niertjes toevoegen, alles op smaak brengen en binden met het maiszetmeel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top