Roseval aardappels met rozemarijn uit de oven
- Nederlands, Bijgerecht
- 30-60 min.
Roseval aardappels hebben een rode schil en zijn roze dooraderd. Kan natuurlijk ook met een andere vastkokende aardappel!
Ingrediënten 4 personen
700 gr Roseval aardappels5-6 el olijfolie2 sjalotten 2 teentjes knoflook1 el fijngesneden rozemarijnnaaldenfijn zeezoutVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 299,01 kcal |
Koolhydraten | 35,51 g |
Eiwitten | 3,88 g |
Vetten | 14,87 g |
Benodigdheden
Bakblik of ovenschaal, ingevet
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175?C.
Spoel de ongeschilde aardappels af en snijd ze in vieren. Snijd de sjalotten in vieren. Halveer de knoflookteentjes.
Bereidingswijze
Schep de aardappels met de olie, sjalotten, knoflook en rozemarijn op het bakblik goed door elkaar. Bak de aardappels in ? 50 min gaar in het midden van de oven. Schep ze halverwege om. Bestrooi ze vlak voor het serveren met zeezout.
Serveertip
Lekker bij lamsbout, rosbief en rollade.
Tip: kook de aardappels een kleine 10 minuten voor en bak ze dan nog ca. 25 minuten in de oven.