Roseval aardappels met rozemarijn uit de oven

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.


Roseval aardappels hebben een rode schil en zijn roze dooraderd. Kan natuurlijk ook met een andere vastkokende aardappel!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 gr Roseval aardappels5-6 el olijfolie2 sjalotten 2 teentjes knoflook1 el fijngesneden rozemarijnnaaldenfijn zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 299,01 kcal
Koolhydraten 35,51 g
Eiwitten 3,88 g
Vetten 14,87 g
Benodigdheden

Bakblik of ovenschaal, ingevet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175?C.
Spoel de ongeschilde aardappels af en snijd ze in vieren. Snijd de sjalotten in vieren. Halveer de knoflookteentjes.

Bereidingswijze

Schep de aardappels met de olie, sjalotten, knoflook en rozemarijn op het bakblik goed door elkaar. Bak de aardappels in ? 50 min gaar in het midden van de oven. Schep ze halverwege om. Bestrooi ze vlak voor het serveren met zeezout.

Serveertip

Lekker bij lamsbout, rosbief en rollade.

Tip: kook de aardappels een kleine 10 minuten voor en bak ze dan nog ca. 25 minuten in de oven.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

koerinne avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten