Kalfslever met druiven.

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-01-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 mooie plakken kalfslever,
200 gram gerookt spek,
800 gram witte druiven,
1 dl. witte wijn,
0.5 citroen,
peper,
zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg een twintigtal druiven opzij die later als versiering zullen dienen.
Doe de andere in de mixerkom, filter hun sap en zet het opzij.
Het is de basis van de saus.
Snij het gerookt spek in reepjes van ongeveer 0.5 cm.
Stoof de spekreepjes zonder vetstof.
Begin op een zacht vuurtje zodat het spekvet kan smelten.
Laat de spekjes uitlekken in een vergiet, leg ze opzij en braad in het vet dat ze
achterlieten de plakken lever ( op een middelmatig vuur, aan beide zijden).
Besprenkel ze met citroensap en voeg wat peper toe.
Neem dan de pan van het vuur en hou alles warm.
Giet het druivensap en de witte wijn in de pan en breng aan de kook terwijl u stevig roert.
Voeg de apart bewaarde druiven toe, laat de saus snel indikken en voeg de gebakken spekjes er bij.
Dien de plakken lever op met gebakken aardappels.
Omdat het spek reeds zout van smaak is, proeft u best eerst van het gerecht alvorens u nog zout toevoegt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten