1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. pollo al ajillo

pollo al ajillo

Door: maigret

  • Spaans, Ovenschotel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-01-2003

Ingrediënten 1 personen


10 knoflookteentjes, 8 kipkarbonades, zout en peper, olie, 1 dl witte droge wijn, 1/2 dl droge sherry, evt safraan, 1 citroen in partjes.



Heerlijke spaanse knoflookkip

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierine dekip en knoflookteentjes toch goudbruin en knapperig zijn.
Voeg saffraaan, wijn, sherry en partjes citroen toe en draai het vuur laag. Laat de kip minstens 25 minuten zachtjes gaar pruttelen. Draai regelmatige.

Serveertip

Breng de kip op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer met stokbrood en salade.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maigret
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top