10 knoflookteentjes, 8 kipkarbonades, zout en peper, olie, 1 dl witte droge wijn, 1/2 dl droge sherry, evt safraan, 1 citroen in partjes.
Heerlijke spaanse knoflookkip
Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierine dekip en knoflookteentjes toch goudbruin en knapperig zijn.
Voeg saffraaan, wijn, sherry en partjes citroen toe en draai het vuur laag. Laat de kip minstens 25 minuten zachtjes gaar pruttelen. Draai regelmatige.
Breng de kip op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer met stokbrood en salade.
seb1 09-07-2009
Vind het recept niet zo heel geweldig. Misschien ligt dat aan de (on)duidelijkheid in het recept. Ik wist bijvoorbeeld niet of het de bedoeling was om de kip te laten pruttelen met of zonder deksel op de pan. Ik heb het met de deksel geprobeerd en hield daarom na zo´n 25 minuten veel wijn en kookvocht over, die ik met wat bloem heb gebonden tot saus. Wat doet u hier normaal mee. De kip smaakte overigens prima, de saus was veel te zuur door de citroen.