spekkedikken

  • Regionaal,
  • 60-120 min.

Traditioneel oost gronings nieuwjaarsrecept. De koeken worden ca 2 dagen van te voren gebakken.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr. roggemeel, 3 eieren, 750 gr. bloem, 10 gr. zout, 125 gr. keukenstroop, 250 gr. bruine suiker, 30 gr. gemalen anijs, ca 2l. water, rookspek, metworst.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

wafelijzer voor platte wafels (Knijpertjes ijzer)

Voorbereiding

Alle ingredienten, behalve spek en worst door elkaar roeren en mengen met zoveel water tot een dik beslag. Het moet nog wel van de lepel lopen, als je die schuin houdt. dek af en zet terzijde (het moet even rusten tot max 24 uur) Snijdt het spek in hele dunne plakjes (ik snij deze plakjes weer in kleine stukjes, omdat ik niet van grote stukken spek houd) en snijd de worst in dunne plakjes. Voor het bakken evt nog wat water aan het beslag toevoegen, als dit te dik geworden is.

Bereidingswijze

op het het wafelijzer een paar plakjes worst en spek leggen, hierop beslag gieten (niet te veel) en hier bovenop weer een paar plakjes worst en spek leggen. Het ijzer dicht doen en de koek gaar bakken. Na iedere koek het overtollig vet verwijderen met keukenpapier.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bila avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten