Stamppot Rauwe Andijvie met Champignons en Komijnekaas
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-01-2003
P.P. 743 kcal / Eiwit 31g/Vet 45g/54 g Kh. Als variant kun je het maken met raapstelen en blauwe aderkaas.
Ingrediënten 4 personen
Anderhalf kilo aardappelen, afkokers50 g boter
250 g (kastanje)champignons
anderhalf dl melk
600 gram panklare andijvie (of raapstelen)
200 g komijnekaas (of blauwe aderkaas
zout, versgemalen peper en nootmuskaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 599,47 kcal |
Koolhydraten | 75,09 g |
Eiwitten | 29,42 g |
Vetten | 17,74 g |
Benodigdheden
StamperChampignonborsteltje
Voorbereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in een bodem water met wat zout in ca. 20-25 min. gaar. Verhit intussen de boter in de pan en bak de champignons even. Verhit in een steelpan de melk. Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken. Stamp de aardappelen fijn en roer de warme melk erdoor, zodat een smeuige puree ontstaat. Schep de andijvie, de champignons, peper en nootmuskaat door de aardappelpuree en warm de stamppot nog even goed door.
Serveertip
Snijd de kaas in kleine blokjes en schep deze door de stamppot.
Krijg je niet-vegetariers te gast, serveer er dan uitgebakken spekjes bij.
Laatste reacties
Wat een mooi recept. Ik had inderdaad vegetariers en niet-vegetariers op bezoek: prachtig te combineren. Ik werkte met raapstelen, dat is goed bevallen. En wat ook telt, het kost weinig tijd (dat het even duurt betekent niet dat ik veel in de keuken sta). Bedankt voor dit goede idee. Ik ben nieuwsgierig naar de andere recepten