1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelpuree

Aardappelpuree

Door: flevo_polder

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kilo aardappelen, afkokers
2 dl melk
50 - 75 gram boter / slagroom, slankroom of zure room
zout, versgemalen peper en nootmuskaat
Variatie 1:
anderhalf el fijne mosterd
Variatie 2:
1 el gesnipperde bieslook of peterselie


Verder heb je nodig


Pureestamper of pureeknijper
Steelpan


Met erbij twee lekkere varianten.
Bevat p.p. 295 kcal, 14 gram Vet, 36 gram Koolhydraten en 6 gram Eiwit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen ongeveer 25 min. in een laagje (3 cm) water met zout gaar.
(steek er een vork in om te kijken of ze gaar zijn).
Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen. (even zonder deksel terug zetten op de kook/gasplaat die inmiddels uit staat!). Stamp ze fijn met een pureestamper of druk ze door een pureeknijper. Schep de warme melk met boter erdoor en roer tot een smeuiige puree ontstaat.

Serveertip

Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Of voeg er extra anderhalf el fijne mosterd door.
Of roer een eetlepel gesnipperde bieslook of peterselie door de puree.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flevo_polder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top