1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Penne met aubergine

Penne met aubergine

Door: belgisch_kokske

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2003

Ingrediënten 4 personen


500gr penne; 2 aubergines; 600 gr tomaten in blik; 1 ajuin; paar teentjes look; handvol verse basilicum; 2 theelepels oregano; 3 a 4 bolletjes mozarella; olijfolie; peper en zout


Verder heb je nodig


Grote ovenschotel, mixer, oven, grote pan, kookpot

Penne met aubergine
Penne met aubergine

Vegetarische ovenschotel van pasta en aubergine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aubergines overlangs in 4 snijden en vruchtvlees eruit snijden, aan de schil niet meer dan een halve cm laten zitten. Het vruchtvlees in kleine blokjes snijden, en de schil in reepjes van 1 cm breed snijden, en in de lengte halveren.
De penne koken volgens de aanwijzingen op het pakje, afgieten en in de ovenschaal doen.

Bereidingswijze

In de kookpot de fijngesneden ui en look aanfruiten in wat olijfolie, nadien de tomaten en de blokjes auberginevruchtvlees toevoegen en laten sudderen.
In de grote pan de reepjes aubergineschil in olijfolie bakken. (kies de hoeveelheid olijfolie zelf in functie van Uw smaak, de groente slorpt heel wat op, maar zorgt dan voor wat extra calorietjes)
De tomatensaus mag gemixt worden, of door een roerzeef, dit kiest U zelf. Nadien voegt U de fijngesneden basilicum en oregano, en de auberginereepjes toe. Kruiden met peper en zout naar smaak.
Giet de saus over de pasta in de ovenschotel en meng goed onder elkaar, let erop dat de auberginereepjes over de hele schotel verdeeld zitten. Dek het geheel af met plakjes mozarella.
Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (ik gebruik 200 graden hetelucht + grill) tot de kaas mooi gegratineerd is en dien onmiddelijk op.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van belgisch_kokske
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top