kaasmuffins met bieslook
- 10-20 min.
- Geplaatst op 03-01-2003
Lekkere hartige muffins en zo klaar!
Ingrediënten
Voor 12 stuks:125 gr zachte boter of margarine (bleu band vloeibaar is een goede vervanger voor mensen die ook geen koemelkproducten kunnen verdragen)
2,5 dl melk (is evt. ook te vervangen door water)
3 eieren
225 gr glutenvrij meel (Ik heb schar mix C gebruikt)
1 zakje bakpoeder (16 gram)
75 geraspte oude kaas (evt. vervangen door hollandse geitenkaas)
3 el fijngesneden bieslook
mespuntje peper en zout
Voor mensen zonder allergieen geldt: vervang het glutenvrije meel door bloem en neem ipv drie eieren 1 ei.
Benodigdheden
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bereidingswijze
Klop in een kom de boter met de melk en eieren los. Meng in een andere kom meel, bakpoeder, kaas, bieslook, zout en peper. Maak een kuiltje in het midden en schenk het botermengsel erin. Spatel het mengsel erdoor. (Het mag klonterig zijn) Vul de holtes van een ingevette muffinbakplaat of papieren cakevormpjes tot maximaal 3/4 met het deeg. Bak de muffins in het midden van de oven in 15 tot 20 min. gaar. Laat de muffins op een rooster afkoelen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties