Gesmoorde lamsschenkel

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-01-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stuks lamsschenkel (licht gepekeld)
? 1 wortel (in reepjes)
? 1 prei (in reepjes)
? 50 gram spek (dunne reepjes)
? ? paprika (rode, gele en groene ,in blokjes)
? 2 eetlepels olijfolie
? 1 sjalot (fijngesneden)
? 1 courgette (in blokjes gesneden)
? 400 gram aardappelen (rauw, schijfjes)
? 50 gram boter.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestel de licht gepekelde lamsschenkeltjes van tevoren bij uw slager. De kans is groot dat hij ze niet vast in zijn assortiment heeft. Vraag uw slager het bot van de schenkels grotendeels schoon te schrapen. Fruit de reepjes spek licht in de braadpan en voeg de reepjes prei en wortel met ui toe. Zet hierop de lamsschenkels en voeg de (lams)fond toe. Laat het met gesloten deksel ongeveer in een uur zachtjes gaar worden. Voeg tussentijds eventueel wat fond of bouillon toe. Maak een ratatouille van olijfolie, paprika, courgette en sjalot. Fruit de groenten in de olie op laag vuur ca. 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat ze niet te gaar worden. Bak de aardappelen in de boter. Klop het smoorvocht op met koude boter. Leg midden op het bord de lamsschenkels en leg rechts hiervan de ratatouille. Leg links enkele op smaak gebrachte aardappelschijfjes. Schenk over de lamsschenkels een beetje smoorvocht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten