Rattatouille met gehaktballetjes uit de romertopf

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-01-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2el paneermeel,2el tomatenketchup,1tl tijm,zout en peper,250g rundergehakt,2uien,2rode paprika's,1groene paprika,1courgette,1aubergine,3vleestomaten,10groene olijven,3t knoflook,1dl bouillon,4dl olijfolie,2el fijngesneden basilicum,1ei.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Romertopf.

Voorbereiding

Zet de romertopf-schaal en het deksel ca.10min.in een bak met koud water.
Meng ei,paneermeel,tomatenketchup,tijm,zout en peper door het gehakt en vorm er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot.
Maak de groenten schoon. Snijd de ui in ringen, de paprika's in reepjes, de courgette en de aubergine in blokjes en de tomaten in plakjes.
Snijd de olijven in plakjes en doe ze in een kommetje. Pers de knoflook erboven uit,roer de bouillon en de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Schep de groenten in de romertopf doorelkaar. Schenk het olijven-mengsel erover,leg de gehaktballetjes erop en strooi de basilicum erover. Leg het deksel erop. Zet de romertopf in de oven,schakel deze in op 220graden. Verwarm de schotel ca.50min. Neem het deksel eraf en laat de gehaktballetjes in nog ca.10min. een bruin korstje krijgen.

Serveertip

Lekker met een gepofte aardappel en zure room....Eet smakelijk!!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten