Limoenspoom

  • Tussengerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-01-2003

Heerlijke verfrissende spoom

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
suiker, een paar dl water, 4,5 dl verse limoensap, limoenschil, champagne
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannetje, bakje, zeef

Voorbereiding

Pers verse limoenen uit en rasp de schil van 1 limoen

Bereidingswijze

Doe de suiker, limoensap en rasp met het water in een pan en breng het aan de kook tot de suiker is opgelost, laat het afkoelen en zeef het. Doe het in een vierkantbakje in de diepvries voor 4 uur.
Roer dit mengsel ieder uur met een vork door zodat er op een gegeven moment ijsdeeltjes gaan ontstaan. leg de glazen een uurtje voor serveren in de diepvries.

Serveertip

Maak de randjes van het glas nat, doop deze in de suiker, doe er 2 bolletjes van het limoenijs in, schenk er de champagne op, doe op de rand een plakje limoen en een super lekkere spoom staat voor u. Zet het glas op een mooi klein bordje met een servet en een lange ijslepel en u heeft een mooi tussengerechtje wat alle smaken neutraliseerd voor het volgende gerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten