Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Oostenrijkse Sachertorte.

Oostenrijkse Sachertorte.

Door: ghislaine000

  • Oostenrijks, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-01-2003

Ingrediënten


Voor als u de Sachertorte helemaal zelf wil maken.* 175 gr. bittere chocola * 6 eieren * 160 gr. boter * 160 gr. suiker * 160 bloem * 1 zakje vanillesuiker * circa 8 eetl. abrikozenjam
Voor de glazuur:
* 150 gr. poedersuiker * circa 3 eetl. water * 2 eetl. cacao.


Verder heb je nodig


Oven, springvorm (? ca. 22 cm),groot mes, kom


Ontdek meer:

Voorbereiding

Eerste bakmethode :volg de aanwijzingen op de verpakking van de Sachertortemix. Druk de paaseitjes (of andere versiering) in de nog warme laag chocoladeglazuur. De versiering zit vast zodra de chocoladelaag is gestold.

Bereidingswijze

Basisrecept voor Sachertorte.
Het recept als u de Sachertorte helemaal zelf wil maken :

Breek de chocola in stukjes. Splits de eieren. Smeer bodem en zijkanten van een springvorm (? ca. 22 cm) in met boter. Verwarm de oven voor op 180?C. Bereiding:
Klop de eiwitten stijf met 60 g suiker. Smelt de chocola au bain marie. Roer
de boter en 100 g suiker door de chocola tot een schuimig mengsel. Voeg een voor een al roerend de eidooiers toe. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten door. Roer de bloem en de vanillesuiker door dit mengsel. Stort het mengsel in de springvorm. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Laat iets afkoelen en snijd de randen los van de springvorm. Verwijder de rand van de springvorm. Laat de taart afkoelen. Snijd de taart met behulp van een groot mes horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met abrikozenjam. Leg de bovenste helft er weer op. Maak na de chocoladeglazuur waarmee de taart, inclusief de randen, wordt besmeerd. Doe de poedersuiker en de cacao in een kom. Roer er beetje bij beetje water door. Schep de glazuur, zodra het mengsel smeerbaar is geworden, op het midden van de taart. Verspreid de glazuur met een mes of spatel over de taart.

Serveertip

Tips:
In plaats van de traditionele abrikozenjam kan de taart ook gevuld worden met bijvoorbeeld aarbeienjam of marmelade.
Versier de taart met gepelde ongezouten walnoten die in de nog vochtige glazuur worden gedrukt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top