1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aardappelpuree

Aardappelpuree

Door: jerneyt

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2003

Ingrediënten 2 personen


Zo'n 300 g aardappelen
zout, versgemalen peper
ca 1 dl melk
25 g boter



Met lekkere variaties.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en kook de aardappelen gaar in water met zout in ca 20 minuten. Giet ze af.

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook. Pureer de aardappelen, klop met een houten lepel of garde de melk scheutje voor scheutje door de puree. Klop de boter erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Variaties

Aardappelpuree met knoflook en kaas
Voeg tegelijkertijd met de boter 1 uitgeperste knoflookteen toe. Roer en met kleine hoeveelheden tegelijk 200 g grofgeraspte Kernhem kaas door.
Verwarm de puree op laag vuur al omscheppend tot de kaas draden begint te trekken.

Aardappelpuree met kruiden
Roer een eetlepel gesnipperde bieslook of peterselie door de aardappelpuree.

Romige aardappelpuree
Vervang de melk door creme fraiche of slagroom.

Zoete aardappelpuree
Vervang de helft van de aardappelen door bataat (zoete aardappelen). Breng op smaak met cayennepeper.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jerneyt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top