Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Schuimige olijvensoep met soepstengels

Schuimige olijvensoep met soepstengels

Door: defrens

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2003

Ingrediënten 8 personen


? 1/2 pak witbroodmix (a 500 g)
? 3 eetlepels olijfolie
? 4 gedroogde tomaatjes (pot)
? 1 eetlepel gedroogde oregano
? 1 eetlepel bloem
? 4 sjalotjes
? 1 teentje knoflook
? 1 pot groene olijven zonder pit (240 g)
? 3 kippenbouillontabletten
? 1 zakje verse basilicum (15 g)
? 1 bakje mascarpone (250 g)
? 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g)
? 1 dl sherry


Verder heb je nodig


? bakpapier
? staafmixer


Recept Kerst Allerhande 2002

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 ?C. In kom broodmix met 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl lauw water tot soepel deeg kneden. Deeg afgedekt 15 minuten laten rijzen. Tomaten heel fijn snijden en met oregano door deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot lap van ca. 16 x 16 cm. Deeg in 16 repen snijden, op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met 1 eetlepel olie bestrijken. Repen deeg afgedekt nog ca. 15 minuten laten rijzen. Soepstengels in midden van oven in ca. 12 minuten goudbruin en gaar bakken. Op rooster laten afkoelen.

Bereidingswijze

Intussen sjalotjes en knoflook pellen en fijn snipperen. Olijven afgieten. Bouillontabletten oplossen in 1 1/2 liter kokend water. Basilicum in reepjes snijden. In soeppan rest van olie verhitten, sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Olijven en bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen. Pan van vuur nemen, basilicum, mascarpone en tapenade erdoor roeren. Soep pureren. Sherry erdoor roeren.

Serveertip

Soep verwarmen, in soepterrine schenken. Met staafmixer schuimig kloppen en op buffet zetten. Soep in kopjes scheppen en serveren met soepstengels.

Bron

Allerhande (AH)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top