1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Notenpralines

Notenpralines

Door: ghislaine000

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-01-2003

Ingrediënten


Voor circa 20 stuks
* 150 gr suiker * 2 eetlepels water * 200 gr gemengde geroosterde noten zonder zout (amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pistachnoten).


Verder heb je nodig


Een pannetje met een dikke bodem,en een velletje bakpapier.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de suiker met het water in een pannetje met een dikke bodem en laat op middelhoog vuur zonder te roeren smelten. Laat de karamel goudbruin kleuren. Let goed op, want de suiker verbrandt snel. Vet intussen een velletje bakpapier in met olie. Hak de noten grof. Neem de pan van het vuur en houd de bodem een paar tellen in koud water om het kookproces te stoppen. Schep de noten door de karamel en schep goed om tot ze rondom met de karamel zijn bedekt. Schep kleine hoopjes van de notenkaramel op het bakpapier en druk ze met een lepel plat. Laat de pralines opstijven en maak ze los van het papier.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top