1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. gevulde italiaanse pestosalade

gevulde italiaanse pestosalade

Door: sandra_db

  • Italiaans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-12-2002

Ingrediënten 4 personen


Zak veldsla, bakje champignons, italiaanse kruiden, bakje cherrytomaatjes, halve rode paprika, 1 ui, blok feta, verse basilicum, extra virgine olijfolie, balsamico azijn, beetje suiker, oregano, potje groene pesto, evt. zwarte peper naar smaak


Verder heb je nodig


Koekenpan, snijplank, snijmes, schaal voor opdiening


Veel groente, veel pesto en veldsla, is een groot succes!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de wortels van de veldsla, was en snijd de cherrytomaatjes door tweeen, versnipper de ui (hoeft niet heel fijn), was en snijd de paprika in blokjes, snijd de feta in blokjes en snijd de basilicum in fijne reepjes.
Borstel de champignons en bak ze met flink wat italiaanse kruiden in olie.

Bereidingswijze

In een slaschaal meng je de pesto (favoriet is de groene pesto van Xenos!!) met olijfolie, een flinke scheut balsamico azijn, een kleine eetlepel oregano, twee schepjes suiker, de verse gesneden basilicum en evt. peper naar smaak. Net zoveel olijfolie toevoegen tot je een ietwat dunne saus krijgt.
Voeg de schone veldsla, de gebakken champignons en de gewassenen gesneden overige ingredienten toe.

Serveertip

Garneer evt. met in een droge koekenpan geroosterde pijnboompitjes of wat verse geschaafde parmezaanse kaas.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra_db
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top