Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. cacik

cacik

Door: melekld

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-12-2002

Ingrediënten


Turkse yoghurt
komkommer
pepermunt
dille
knoflook
scheutje water


Verder heb je nodig


Schaaltje
meloenbolletjesschep of een theelepeltje


Oftewel tzaziki op z'n grieks

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de yoghurt met wat water, knoflook, de pepermunt en dille.
Schil de komkommer, snij het doormidden en haal de zaadlijsten eruit met een meloenbolletjesschep of een theelepeltje.

Snij de komkommer in dunne schijfjes en doe dit bij de yoghurt. Serveren met een drupel olijfolie.

Serveertip

In sommige delen van Turkije wordt cacik erg waterig bij een gerecht geserveerd, zoals soep(dus met een lepel!). In andere delen in het een dik, romig mengsel wat zo op een stuk brood of cracker kan. Beide manieren smaken totaal anders en zijn het uitproberen waard! Hoeje het ook wilt eten, het is een zomers (bij)gerecht bij uitstek!!
Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top