Zalmfilet met bladerdeeg
- Internationaal, Tussengerecht
- 20-30 min.
Een tussengerecht bij een dineetje.
Ingrediënten 4 personen
2 plakjes roomboterbladerdeeg1 rode ui
4 verse zalmfilets (niet al te groot)
2 theel. tijm
4 eetl. creme fraiche
peper en zout
2 eetl. olijfolie
Benodigdheden
oven
Bakpapier
Voorbereiding
verwarm de oven voor tot 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Pel en snipper de ui
bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bereidingswijze
Halveer de plakjes bladerdeeg en lag ze op de bakplaat.
Bestrijk ze dun met creme fraiche .
Wrijf de zalm in met peper en zout en leg ze op de plakjes deeg.
Bestrijk ze dun met creme fraiche en strooi de ui erover.
Sprenkel de olijfolie erover.
Bak de zalmfilet op bladerdeeg in 15 tot 20 min. goudbruin en gaar.
Serveertip
Leg de taartjes op de borden en serveer direct.