Zalmfilet met bladerdeeg

  • Internationaal, Tussengerecht
  • 20-30 min.

Een tussengerecht bij een dineetje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 plakjes roomboterbladerdeeg
1 rode ui
4 verse zalmfilets (niet al te groot)
2 theel. tijm
4 eetl. creme fraiche
peper en zout
2 eetl. olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

oven
Bakpapier

Voorbereiding

verwarm de oven voor tot 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Pel en snipper de ui
bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

Halveer de plakjes bladerdeeg en lag ze op de bakplaat.
Bestrijk ze dun met creme fraiche .
Wrijf de zalm in met peper en zout en leg ze op de plakjes deeg.
Bestrijk ze dun met creme fraiche en strooi de ui erover.

Sprenkel de olijfolie erover.



Bak de zalmfilet op bladerdeeg in 15 tot 20 min. goudbruin en gaar.

Serveertip

Leg de taartjes op de borden en serveer direct.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paula_bijl avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten