Lamsvleespakketjes uit de oven

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2002

De verse kruiden zorgen in combinatie met witte wijn en olijfolie voor een mals en geurig vleesgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*400 gr lamsbout in blokjes * 1 rode ui in ringen * 1 takje rozemarijn * 1 takje thijm * 1 el gehakte peterselie * 2 kleine (verse) laurierblaadjes * 1 groene turkse peper * 2 flinke tenen knoflook * 2 el olijfolie * 2 el witte wijn * peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier, oven

Voorbereiding

Knip 2 cirkels bakpapier zo groot als het papier toelaat. Verdeel het vlees en de uienringen hierover.Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en rits de thijm van het takje. Verdeel dit ook. Haal het zaad uit de peper en hak hem fijn. Verdeel dit evenals de in plakjes gesneden knoflooktenen. Meng het vleesmengsel met je handen luchtig door elkaar. Leg bovenop het laurierblaadje en maal er flink wat peper over. Schenk de olijfolie erover (meer mag ook) en vouw de pakjes dubbel tot een halve maan. Vouw ze vanaf de punt rollend dicht en schenk als je bijna klaar bent een scheut wijn in het pakketje. Maak hem daarna helemaal dicht. Leg de twee pakjes in een vuurvaste schaal en zet tot gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Bak de pakketjes in ongeveer 20 minuten gaar.

Serveertip

Leg op ieder bord een pakje en serveer er gestoofde snijbonen en knapperige aardappelkoekjes bij.Pas op bij het openvouwen van je pakketjes, er komt hete geurige stoom uit. Maal er op het bord pas zout overheen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten