1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. CANADESE KARBONADE

CANADESE KARBONADE

Door: jtjel

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-2002

Ingrediënten 5 personen


? dl worcestersaus
? dl azijn
3 volle eetl honing
? dl zoete sojasaus
2 teentjes knoflook udk
1 bouillontablet
1? dl tomatenketchup
1 ? dl water
1 eetl (bruine) suiker
10 druppels tabasco
4 (6) magere schouderkarbonades
1 eetl geroosterde sesamzaadjes
allesbinder of maizena


Verder heb je nodig


-


Schouder karbonade in pittige saus, snel en makkelijk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

1 Doe alle ingredienten t/m tabasco in een ruime pan, breng aan de kook, doe de karbonades er bij, breng opnieuw aan de kook en laat gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken.
2 Leg de karbonades dakpansgewijs op een schotel en houd ze warm.
3 Maak de saus op smaak met peper en zout en bind indien nodig met wat aangemengde maizena of allesbinder op saus/vla dikte.
4 Giet wat saus over het vlees en strooi er sesamzaad over. Serveer de rest van de saus in een sauskom.Garneer met een paar citroenschijfjes en wat peterselie.
5 Serveer met rijst of aardappelpuree of gebakken krieltjes en rauwkost en/of een gekookte groente.

Bereidingswijze

-

Serveertip

Rooster de sesamzaadjes in een droge Koekenpan tot ze iets begint te kleuren, doe ze meteen uit de pan, laat afkoelen en bewaar in een goed af te sluiten pot.
Is er saus teveel, vries het dan in, en stoof er later opnieuw vlees in.
EERDER KLAARMAKEN
Maak punt 1 af , laat afkoelen . Voor gebruik vervolgt u met punt 2. Garneer de schotel met bijv een takje peterselie, wat groente of carambola schijfjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jtjel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top