Zuurkoolschotel met rundvlees en ananas
- Nederlands, Ovenschotel
- > 120 min.
Zuurkool hoeft niet altijd zo zuur te zijn! Vooral voor kinderen vinden dat absoluut NIET lekker!! Dus we geven deze Zuurkoolschotel een apart tintje met appels en zoete ananas er door heen en NATUURLIJK lekker suddervlees!
Ingrediënten 4 recipe.people
1 pak wijnzuurkool 700 gram aardappelen 500 gram magere runderlappen 1 bekertje creme fraiche 2 teentjes knoflook 1 blik ananas 2 geraspte appels 100 gram gekookte ham 100 gram gerapte kaas ca.100 gram boter of margarineVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
DAG VAN TE VOREN: Rundvlees insmeren met peper en zout. Bakken en lekker rustig laten sudderen (ca. 2 tot 3 uur).
VOLGENDE DAG: Rundvlees in kleine stukjes snijden. Kook de aardappelen gaar. En kook de zuurkool volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Snijd de ananasschijven en ham in kleinen stukjes. Rasp de appels. Meng de aardappelen en zuurkool goed door elkaar en voeg de creme fraiches toe. Voeg de ananasstukjes, appels, het fijngemaakte rundvlees en de uitgeperste knoflook toe. Vet een ovenschaal in en doe hier het zuurkoolmengsel in. Bestrooi de schotel met de gerapte kaas en zet het gerecht zo?n 20 minuten in de oven op 200 graden