1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Soep
  6. Linke Soep

Linke Soep

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2002

Ingrediënten 4 personen


4 tomaten
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1 grote ui
5 groentebouillontabletten
1 blik tomatenblokjes
150 gr dessertrijst
sambal
0,5 zakje bieslook (à 20 gr)
1 el olijfolie
0,5 tl gemalen komijn
0,5 tl gemalen koriander
300 gr rundergehakt
zout, peper
cayennepeper



Een heel hete tomatensoep. Een oud familierecept uit de Allerhande.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Knoflook en ui pellen en snipperen. In pan olie verhitten, ui en knoflook ca. 2 min. fruiten met mespunt komijn en koriander. Mengsel op bord laten afkoelen. Intussen gehakt op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. Kleine balletjes van gehakt draaien.

Bereidingswijze

In soeppan 2 liter water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Gehaktballetjes in bouillon laten glijden. Vuur lager draaien, zodat bouillon net in beroering blijft. Na 5 min. inhoud van het blik tomatenblokjes, verse tomaat, paprika en uimengsel toevoegen. Rijst erdoor roeren in ca. 10 min. zacht laten worden. Soep op smaak brengen met zout en sambal. Bieslook erboven fijn knippen.

Serveertip

Lekker met warm stokbrood met kruidenboter.

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniqueliedtke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniqueliedtke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top