Bamisoep met garnalen, visballen en won-tons

  • Chinees, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-12-2002

Lekker snel te bereiden bamisoep met kant en klare te krijgen zee lekkernijen

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 pakje instant bamisoep met garnalen smaak (zelf vind ik Indo-mie of Saimin lekker)
4 grote gepelde rauwe garnalen
4 visballen (garnalenballen of inktvisballen mag ook)
4 won-tons (ook wel wan-tan) uit de vriezer
(alle bovenstaande ingredienten zijn in de toko te koop)
4 dl water
(als je restjes groene groenten hebt , zoals sla, spinazie, prei, paksoi, chinesekool over hebt kun je die ook gebruiken, maar gebruik 1 soort tegelijk, een handvol is voldoende)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Voorbereiding

geen, zodra je de ingredienten bij elkaar hebt kun je beginnen.

Bereidingswijze

Kook het water in een ruime pan. Voeg zodra het water kookt visballen en won-tons toe. Voeg hierna het zakje instant soep toe en laat ongeveer 5 minuten koken. Hierna de bami erbij. De bami is na ongeveer 5 minuten gaar, maar voor de zekerheid kun je beter proeven. Op het laatst de garnalen en eventuele groenten erbij todat ze gaar zijn (binnen de 3 minuten) en je bent klaar.

Serveertip

Lekker met gehakte koriander en een hete chilisaus. Eventueel naar smaak sesamolie toevoegen.

Experimenteer met de verschillende pakjes instant bami. Een goede toko heeft tientallen verschillende soorten.

Laatste reacties

jietfajong avatar
jietfajong 21-06-2004

Lekker en snel! Als je in Amsterdam-centrum woont kan je op de Zeedijk bij de winkel van Nam-Kee verse vis- en vleeswontons kopen, maar wel voor minimaal 1 pond...Wat je niet gebruikt kan je invriezen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten