Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Russische keuken
  5. Stroganoffsaus

Stroganoffsaus

Door: luckyjo

  • Russisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-12-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui - 10 champignons - 1/2 rode paprika - 1/2 groene paprika - 1 teentje knoflook - 25 gram boter - 1/2 theelepel paprikapoeder - 1/2 eetlepel tomatenpuree - 2 eetlepels cognac - 2 eetlepels wodka - 1 dl. room culinair - zout en peper - 1 eetlepel fijngehakte peterselie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine stukjes. Pel de knoflook. Verwarm de boter op halfhoog vuur en fruit de ui goudgeel en glazig. Zet het vuur hoog en voeg de champignons en paprika's toe. Pers na een halve minuut bakken de knoflook erboven uit. Roer de paprikapoeder en tomatenpuree erdoor. Blus het af met cognac en wodka. Als je geen afzuigkap hebt kun je het famberen. Voeg de room culinair toe en breng het op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het serveren de peterselie erdoor.

Serveertip

Serveer de saus bij een rundersteak.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top