1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Haricot verts
  6. Kip in bourgondische roomsaus

Kip in bourgondische roomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2002

Ingrediënten 4 personen


50 gr boter, 500 gr kipfilet (in brede repen), 2 el bloem, 6 tenen knoflook (liefst verse, gehalveerd), 8 sjalotjes (gehalveerd), 3 bosuitjes (in stukken van ca 2 cm), halve zak Iglo groentenmix (asperges, peultjes, broccoli en haricot-verts met basilicum), handvol tuinerwtjes, 1 pot gevogeltefond, 150 ml droge witte wijn (bv droe steen), 1 bekertje creme fraiche met verse kruiden (AH), theelepel rozemarijn (gedroogd), peper en zout.



Kipfilet in een saus van oa sjalotjes, knoflook, witte wijn en creme fraiche

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie ingr.lijst

Bereidingswijze

Kruid de kip met peper en zout en meng hem door de bloem. Smelt de boter en bak de kip rondom goudbruin. Doe er de sjalot, knoflook en bosui bij en bak dit ca 5 minuutjes zachtjes mee maar nie bruin laten worden. Doe er dan de Iglo groentenmix bij en laat dit even meebakken. Voeg dan de fond en de wijn toe en breng aan de kook, laat een minuutje of 5 zachtjes koken. Doe er de tuinerwtjes bij en kook nog 3 minuutjes door. Voeg dan de creme fraiche toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met peper, zout en rozemarijn en bindt de saus evt wat met maizena.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Geef er witte rijst bij of krieltjes. Erg lekker!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top