1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Croquetas de Paella : Paellakroketjes.

Croquetas de Paella : Paellakroketjes.

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-12-2002

Ingrediënten


Ruim 450 g risottorijst 1 middelgrote ui, grofgehakt 1 laurierblad 1 theelepel knoflook, uitgeperst 1 eetlepel olijfolie 2 theelepels koenjit hete kippenbouillon er, tweemaal het volume van de rijst 140 g chorizoworst 140 g serrano ham bloem met wat zout en peper 2 eieren, losgeroerd met melk broodkruim of paneermeel olie om de bolletjes te frituren peterselie om te garneren .



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de rijst in een pan, voeg de ui, het laurierblad, de knoflook, olijfolie en koenjit toe. Schenk de hete kippenbouillon erover. Breng de rijst aan de kook, draai het vuur laag en laat de rijst in 15 tot 20 minuten zachtjes gaarkoken. Haal de pan van het vuur en laat de rijst afkoelen. Hak het vlees fijn in een keukenmachine en schep dit door de afgekoelde rijst. Er moet ongeveer evenveel vlees als rijst zijn. Het mengsel dient enigszins vochtig te zijn, zodat u er gemakkelijk balletjes van kunt vormen. Voeg als het te vochtig is een beetje bloem of paneermeel toe. Vorm balletjes van het rijstmengsel. Rol ze door het bloemmengsel. Wentel de balletjes achtereenvolgens door het eiermengsel en het broodkruim. U kunt de balletjes nu frituren, maar ook in de koelkast bewaren tot later, tot de volgende dag of zelfs invriezen.

Bereidingswijze

Verhit de olie tot 185 ?C en frituur de balletjes hierin goudbruin en knapperig.

Serveertip

Bestrooi de balletjes met peterselie en serveer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top