1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Hachee

Hachee

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-12-2002

Ingrediënten 6 personen


600 gram runderlappen in blokjes gesneden4 grote uien in grove stukken 120 gram boter met 2 el olijfolie 1 bakje champignons in plakjes gesneden 1 laurierblad 1 dl rode wijn 2 plakken ontbijtkoek in blokjes gesneden 2 kruidnagels 1 el bruine suiker 1 tl basilicum 1 klein blikje tomatenpuree 2 tl worcestersaus 3 teentjes knoflook zout en peper.



De tijd komt er weer aan van stampotten en Hachee! Deze hachee heeft lang gestoofd op een laag vuurtje!! De smaak is echt voortreffelijk! Heerlijk met een aardappelpuree.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit de boter met de olijfolie en bak hierin de uien en de uitgeknepen teentjes knoflook tot de uien glazig zijn.Voeg dan het vlees toe en laat dit bruinen voor zo?n 10-15 minuten.Voeg nu de champignons toe en bak nog is 5 min mee. Voeg dat de bloem door het mengsel en bak het mee onder voortdurend roeren circa 2 min.. Doe nu de rode wijn er bij en roer goed..
Voeg de blokjes ontbijtkoek.kruidnagel, basilicum, suiker, tomatenketchup, worcestersaus, laurier en de peper toe. Voeg eventueel (als nodig) nog wat water toe.
Laat nu dit gerecht zo?n 2 uur heel rustig op een laag vuurtje gaar worden. De smaak is echt voortreffelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top