1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Keizerinnerijst.

Keizerinnerijst.

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2002

Ingrediënten


75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelantine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillvla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker.
Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen.


Verder heb je nodig


Kookpot,platte schaal en puddingvorm.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de dessertrijst met de melk en de suiker volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Week intussen de gelantine een paar minuten in ruim koud water. Los de uitgeknepen gelantine op in een scheuthe kokend water en roer met de vanille- essence door de vanillevla. Klop de slagroom stijf met de 2 eetl. suiker en houd desgewenst wat achter voor de garnering. Roer eerst de vanillevla door de afgekoelde rijst en spatel er daarna de slagroom door. Schep de rijstevla in een met koud water omgespoelde puddingvorm en zet minstens 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast om op te stijven. Breng voor de saus de abrikozenjam met het sinaasappelsap en het citroensap aan de kook, roer de saus door een fijne zeef en laat afkoelen. Stort de pudding op een platte schaal en giet er de saus over.

Serveertip

Plaats de schaal met de pudding op tafel.
Garneer desgewenst met de achtergehouden slagroom en verse abrikozen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top